Adana'da hal kompleksinde yangın kontrol altına alındı
Adana'nın Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde bulunan Vedat Dalokay Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksi'nde akşam saatlerinde bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede sebze ve meyve kasaları alev alarak yangın başka iş yerlerine sıçradı.
yangının yayılması ve müdahale:
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekiplerine orman ekipleri ve TOMA da destek verdi. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
hasar ve soğutma çalışmaları:
Kontrol altına alınan yangında, kompleks içinde bulunan toplam 22 iş yeri küle dönerek kullanılamaz hale geldi. Ekipler olay yerinde soğutma çalışmalarını sürdürüyor ve bölgedeki güvenlik tedbirleri devam ediyor.
Henüz yangının çıkış nedeni belirlenemedi. Hal kompleksleri gibi yoğun depolama ve satış alanlarında yangınların hızla yayılabildiğine dikkat çekiliyor; iş yeri sahipleri ve yetkililerin yangın güvenliği ve depolama düzenlemelerini gözden geçirmesi öneriliyor.
ADANA’DA SEBZE VE MEYVE HALİNDEKİ BİR İŞ YERİNDE BAŞLAYAN YANGIN 14 İŞ YERİNE DAHA SIÇRADI. 15 İŞ YERİ KÜLE DÖNERKEN EKİPLERİN YANGINI SÖNDÜRME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR.