Adana'da promil simülasyonu ve saha uygulamaları
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlara alkol etkisini gösteren simülasyon gözlükleri takıldı.
Top denemeleri
Etkinlikte katılımcılara 0.80 ve 1 promil alkol etkisini simüle eden gözlükler verildi ve topa vurup gol atmaları istendi. Gözlüğü takan birçok kişi, denemelerine rağmen topa isabet ettirmekte zorlandı ve bazıları dengesini kaybederek yürümekte güçlük çekti. Alanda renkli ve eğlenceli anlar yaşandı.
Emniyet kemeri uygulaması
Etkinlik kapsamında ayrıca bir emniyet kemeri simülasyon aracı kuruldu. Emniyet kemeri takmadığı tespit edilen sürücülere ceza uygulanmadı; bunun yerine sürücüler simülasyon aracına bindirilerek emniyet kemerinin önemi uygulamalı şekilde anlatıldı.
Etkinlik, katılımcılarda alkolün denge ve koordinasyon üzerindeki etkisini doğrudan gösteren uygulamalarla sürücü güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.
ADANA’DA POLİS EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE VATANDAŞLARA YÜKSEK PROMİL ALKOL SİMÜLASYON GÖZLÜĞÜ TAKILDI. TOPA VURUP GOL ATMALARI İSTENEN VATANDAŞLAR YÜRÜMEKTE VE TOPA İSABET ETTİRMEKTE ZORLANIRKEN, ORTAYA RENKLİ VE KOMİK GÖRÜNTÜLER ÇIKTI.