Adana'da otoyolda bisikletli şerit değişimi kaza tehlikesi yarattı
Adana'da otoyolda bisikletiyle ilerleyen bir kişinin şerit değiştirmesi sonucu kaza tehlikesi yaşandı. Olay, dün merkez Çukurova ilçesine bağlı Türkmenbaşı otoban girişinde meydana geldi ve anlar başka bir aracın araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay anı ve araç içi kamera kaydı
Görüntülerde, otoyolda bisikletle seyreden kişinin şerit değiştirdiği sırada yola giren bir otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulduğu görülüyor. Kayıtlarda olayın kısa sürede geliştiği ve çarpışmanın eşiğinden dönüldüğü açıkça izlenebiliyor.
Görüntüler, olayın oluş biçimini ve araçların konumunu net biçimde ortaya koyuyor; bu nedenle hem sürücü davranışları hem de otoyol güvenliği açısından dikkat çekici olduğu değerlendiriliyor.
Ek bilgiler
Öte yandan, bisikletli şahsın emniyet şeridinde uzun süre yolculuk yaptığı öğrenildi. Yetkililer ve sürücüler, benzer durumlardan kaçınmak için otoyol kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekiyor.
ADANA'DA BİSİKLET İLE OTOYOLDA ŞERİT DEĞİŞTİREN BİR KİŞİNİN KAZAYA SEBEBİYET VEREBİLECEK ANLARI, ARAÇ İÇİ KAMERASIYLA SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ.