Adana'da kebapçılar 10. yıl için ateşi hazırlıyor

9-11 Ekim'de Merkez Park'ta gerçekleşecek 10. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde kebapçılar, coğrafi işaretli Adana kebabını sunmak için hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 24.09.2026 09:58
Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 10:05

Adana'da kebapçılar 10. yıl için ateşi hazırlıyor

Adana Lezzet Festivali'nde hazırlıklar son aşamaya geldi

Bu yıl 9-11 Ekim tarihlerinde Merkez Park'ta düzenlenecek olan 10. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, "Acısıyla Tatlısıyla 10. Yıl, On'ca Lezzet" temasıyla gerçekleştirilecek. Festival, Adana'nın binlerce yıllık mutfak mirasını uluslararası gastronomi çevreleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Katılımcı kebapçılar, festivalde coğrafi işaret tescilli Adana kebabı başta olmak üzere kent mutfağının özgün tatlarını ziyaretçilere sunmak için yoğun hazırlık yapıyor.

Festivalin ekonomik ve ziyaretçi etkisi:

Geçen yıl festival, 800 bin ziyaretçiye ulaşarak rekor kırmış; Adana ekonomisine sağladığı katkı 3,7 milyar TL olarak hesaplanmıştı. Aynı dönemde etkinlikte 500 bin adet et şiş ve 400 bin şişe şalgam tüketilmişti. Bu veriler, festivalin yalnızca kültürel bir etkinlik olmanın ötesinde kentin turizm ve yerel ekonomi dinamikleri üzerinde önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Esnafın hazırlıkları ve beklentileri:

Festivalde stant açacak Adanalı kebapçılar, yoğun katılım beklentisiyle hazırlıklarını sürdürüyor. Festivalin sponsorlarından kebapçı Yaşar Aydın, Adana Lezzet Festivali'nin farklılaşan yönünün esnafın emeği olduğunu vurguluyor: "Adana festivalinin en büyük emeği esnafındır. Adana esnafı olmasa zaten o festivalin anlamı olmaz." Aydın, kentin tüm lezzetlerinin festivalde buluştuğunu belirterek etkinliğin Adana gastronomisini tanıtmada önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

Aydın ayrıca Adana esnafının başka kentlerde de yoğun ilgi gördüğünü, İstanbul'daki festivallerde edindiği deneyimlerin bunu gösterdiğini aktardı ve "Adana gerçekten de lezzette zirvededir. Bugün dünyanın her yerinde Adana kebabı konuşuluyor" dedi. Geçen yılın ziyaretçi sayısının aşılmasını beklediğini ifade eden Aydın, herkesi 9-11 Ekim tarihleri arasında Adana'ya davet etti: "Dumana gel, dumana."

Ziyaretçi çağrısı ve katılım:

Festival programında coğrafi işaret tescilli Adana kebabının yanı sıra kente özgü diğer yemekler, Azerbaycan, Hindistan ve Kuzey Kıbrıs Türk mutfaklarından örnekler ile sokak lezzetleri de yer alacak. Antalya'dan gelen ziyaretçilerden Sedat Çabuk ve Mustafa Kemal Erdem de etkinliği herkese önererek Adana kebabını tatmak için festivale davet etti. Organizasyon, hem yerel esnafın görünürlüğünü artırmayı hem de Adana'nın gastronomik cazibesini tüm Türkiye ve dünyaya taşımayı hedefliyor.

Festival boyunca kentteki işletmelerin hazırlıkları, malzeme tedariki ve sunum planları hareketlenecek; ziyaretçilere kapsamlı bir yemek deneyimi sunulması amaçlanıyor. Adana, 10. yılında da lezzetin ve esnaf emeğinin ön planda olduğu bir buluşma vaat ediyor.

KEBAPÇI YAŞAR AYDIN, “ADANA ESNAFI OLMASA FESTİVALİN ANLAMI OLMAZ. İNSANLAR ADANA’YA LEZZETLERİ...

KEBAPÇI YAŞAR AYDIN, “ADANA ESNAFI OLMASA FESTİVALİN ANLAMI OLMAZ. İNSANLAR ADANA’YA LEZZETLERİ İÇİN GELİYOR” DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.