Adana'da 7 Mayıs sabahı kalp krizi müdahalesinde ambulans anahtarı kayboldu
Olay, 7 Mayıs sabah saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, evinde fenalaşarak yere düşen Mehmet Kepir için ailesi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri, battaniyeye sarılı halde bulunan Kepir'e ilk müdahaleyi evde yaptı ve ardından ambulansa aldı.
Ambulans içinde müdahale sürerken, ekipler hastaya kalp masajı uyguladı. Bu sırada iddialara göre ambulansın anahtarı battaniyenin arasına düştü ve ekipler anahtarın eksikliğini fark etmedi. Hastayı hastaneye götürmek istediklerinde anahtarın olmadığı tespit edildi. Hem sağlık görevlileri hem de vatandaşlar çevrede ve araçların altlarında anahtarı aradı ancak bulunamadı. O anlar çevredeki bir evin güvenlik kamerasına yansıdı.
İkinci ambulansla sevk edildi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı
Anahtar bulunamayınca olay yerine ikinci ambulans sevk edildi. Mehmet Kepir, başka ambulansla hastaneye kaldırıldı; doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.
Ailenin tepkisi ve savcılık soruşturması
Eşinin ihmali sonucu hayatını kaybettiğini öne süren imam nikahlı eşi Şengül Ayağ, olayla ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerinin görgü tanıklarının ifadelerine başvurduğu ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği öğrenildi.
Şengül Ayağ olayla ilgili yaptığı açıklamada, eşinin sabah oğlunu okula göndermek için uyandığını, lavaboya girdiği sırada fenalaştığını ve komşuların müdahalesiyle ilk olarak hayata döndüğünü anlattı. Ayağ, eşinin ambulans içinde yaklaşık 40 dakika kaldığını, anahtarın o süre içinde bulunamadığını belirterek, ihmal iddiasıyla görevli personel ve şoförden şikayetçi olduğunu söyledi.
Vefatın ardından cenaze ziyareti
Hayatını kaybeden Kepir'in eşi Şengül Ayağ ile 12 yaşındaki oğlu İbrahim Kepir, Buruk Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret etti. Ziyarette İbrahim Kepir'in mezarın yanına uzanıp toprağı öpmesi ve annenin mezar başında dua etmesi, ziyaret anlarını duygusal hale getirdi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklaması
Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ambulans sürücüsünün aynı zamanda sağlık görevlisi olduğunu; hastaya kalp masajı yapılırken anahtarın battaniyenin içine düştüğünün tespit edildiğini belirtti. Olayla ilgili idari inceleme sürüyor.
Güvenlik kamerası kayıtları, soruşturmanın bir parçası olarak inceleniyor; olayla ilgili idari ve adli süreç devam ediyor.
12 YAŞINDAKİ İBRAHİM KEPİR BABASININ MEZAR TOPRAĞINA ÖPTÜ.