Olayın gelişimi
Adana'nın Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi'ndeki Şehit Duran Keskin İlkokulu önünde önceki gün meydana gelen olayda, okul öğretmeni Aziz Gülen okul bahçesi önünde bulunduğu sırada şüpheli M.P. tarafından saldırıya uğradı.
İddiaya göre M.P. önce öğretmeni yumruklayarak darp etti; öğretmen yere düştü. O sırada olayı engellemeye çalışan bir başka öğretmene rağmen şüpheli, yanında bulundurduğu tabancayla yerdeki öğretmene doğru ateş açtı. Açılan ateş sonucu öğretmene mermi isabet etmedi; yaşanan anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olayın ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Darp nedeniyle yaralanan öğretmen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve tedavi sonrasında taburcu edilerek görevine geri döndü.
Şüphelinin ceza kayıtları ve soruşturma
Soruşturma kapsamında yapılan tespitlerde, M.P.'nin kasten yaralama, uyuşturucu kullanma, mala zarar verme ve ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlardan oluşan 20 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.
Emniyet güçleri, şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili delillerin toplanması ve güvenlik kameralarının incelenmesi gibi adımların soruşturmanın öncelikli unsurları arasında olduğu bildirildi.
Okul güvenliği ve sonuçları
Yaşanan saldırı, okul önlerinde görev yapan personelin ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Olay sonrası öğretmenin görevine geri dönmesi, hem eğitim ortamının normalleşmesine ilişkin adım hem de soruşturmanın devam ettiğini gösteriyor.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ve şüphelinin sabıkalarının varlığı, soruşturmanın yönünü belirleyecek önemli unsurlar olarak öne çıkıyor. Emniyet yetkililerinin, olaya ilişkin tüm şüpheleri aydınlatmak üzere çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.
SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN AZİZ GÜLEN