Adana'da sıcaklık 33 dereceye ulaştı
Adana, Haziran ayının ilk günlerinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla gündeme geldi. Kentteki termometreler 33 derece'yi gösterirken, vatandaşlar serin ve gölgelik alanlara yöneldi.
Park ve bahçelerdeki gölgelik alanlara sığınan Adanalılar, dışarıda vakit geçirmek zorunda kalanların gölgeli yerler aradığı gözlendi. Bu durum, günlük yaşam ve açık alan kullanımı üzerinde belirgin değişikliklere yol açtı.
Vatandaşların tepkileri
Adnan Demir sıcaklığın katlanılamaz boyuta ulaştığını belirterek, "Adana çok sıcak, Adana’yı terk etmek lazım. Şehir olduğu gibi yanıyor. Vatandaşlar bence evden dışarıya çıkmasınlar. Çıktıklarında da park veya bahçe gibi yerler bulup buralarda takılsınlar. Gündüz vakti kesinlikle çıkılmamalı. Şuanda kaç derece olduğunu bilmiyorum ama çok terledim" dedi.
Özgün Mert ise endişesini, "Adana’da yemin ediyorum yerde beton yok, lav var. Sıcak yerden geliyor. Daha Haziran ayında hava böyleyse Temmuz ve Ağustos aylarını düşünemiyorum. Şimdi 40 derece diyorlar, o aylarda 50-60 dereceyi görürüz. Biz burada zaten cehennemi yaşıyoruz. Yandık, kavrulduk" sözleriyle dile getirdi.
33 derece'lik ölçüm ve vatandaşların gözlemleri, kentin bu dönemde açık alan kullanımı ve günlük rutinler üzerinde etkili olduğunu gösteriyor.
VATANDAŞLAR PARK VE BAHÇELERDEKİ GÖLGELİK ALANLARA SIĞINDI.