Adana'da çakarlı araç ve kaskla kendini polis olarak tanıtan şüpheli tutuklandı
Olayın gelişimi
Merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde, 8 Ekim tarihinde meydana gelen olayda, kullandığı otomobile çakar takan ve kafasında kask bulunan şüpheli, sokakta oynayan B.A. (13) ile ağabeyi A.A. (15)'ya kendini polis olarak tanıttı. Şüphelinin çocukların üzerini aradığı, kurusıkı tabancayla havaya ateş edip kaçtığı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
Soruşturma, yakalama ve adli süreç
Sokaktaki bir evin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, şüpheli İbrahim H.Ç'yi saklandığı adreste yakaladı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
İdari yaptırım
Trafik ekipleri tarafından yapılan işlemler sonucunda şüpheliye, usulsüz çakar kullanımı ve çeşitli ihlaller nedeniyle toplam 260 bin lira idari para cezası uygulandı.
Olayın tarafları
Olayda mağdur çocukların babası olarak kayıtlara geçen kişi Mehmet A. olup, çocukların şüphelinin boşanma aşamasındaki eşinin kardeşleri olduğu bildirildi.
Adana'da aracına çakar takarak başında kaskla kendini polis olarak tanıtıp boşanma aşamasındaki eşinin 13 ve 15 yaşındaki kardeşlerinin üzerini araması güvenlik kamerasınca kaydedilen şüpheli tutuklandı.