Adana'da Alzheimer hastası 93 yaşındaki Ali Ateş dört gündür kayıp
Olayın ayrıntıları
Adana'nın Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan 93 yaşındaki Alzheimer hastası Ali Ateş, 17 Kasım Pazartesi sabahı evden çıkarken "Bakkala gidiyorum" dedi. 6 çocuk ve 15 torun sahibi Ateş, evden ayrıldıktan sonra geri dönmedi.
Aile, öncelikle mahallede arama yaptı; daha sonra polise ihbarda bulunularak arama çalışmaları genişletildi. Aile bireyleri ve torunları, yaşlı adamın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak kamuoyundan yardım istedi. Ancak aradan 4 gün geçmesine rağmen Ateş'ten iz bulunamadı.
Ailenin durumu ve çağrısı
Eşi Şadiye Ateş (77), İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada eşinin kaybolmasına yönelik endişesini dile getirerek, gözyaşlarıyla bulunmasını istedi. Şadiye Ateş, eşinin daha önce de dört kez kaybolduğunu ancak kısa sürede bulunduğunu belirtti.
Şadiye Ateş, eşinin cebinde para olmadığını, aklının zaman zaman karıştığını ve soğuk havada tek başına kalmasının tehlikeli olduğunu vurguladı: "Ali gitme, gidersen evin yolunu bulamazsın" diyerek uyarmasına karşın eşinin çıktığını anlattı. Aile, babalarının durumundan endişeli olup görenlerin yetkililere veya aileye haber vermesini istedi.
ALİ ATEŞ'İN EŞİ ŞADİYE ATEŞ, GÖZYAŞLARIYLA EŞİNİN BULUNMASINI İSTEDİĞİNİ ANLATARAK, "SABAH KALKTIKTAN SONRA EŞİM BAKKALA GİDİYORUM DİYEREK EVDEN ÇIKTI. ‘ALİ GİTME, GİDERSEN EVİN YOLUNU BULAMAZSIN' DEDİM ANCAK BENİ DİNLEMEDİ, ÇEKTİ GİTTİ" DEDİ.