Adana'da 88 yaşındaki engelli adam, gizli bölmedeki yaklaşık 1 kilogram altının çalındığını iddia etti
Adana'nın Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde yaşayan, yüzde 80 görme ve duyma engelli olan Abdulmuttalip Koç, eşi Güllü Koç'un vefatının ardından komodinin içine yaptırdığı özel ve gizli bölmede sakladığını belirttiği yaklaşık 1 kilogram altının çalındığını bildirerek polise başvurdu.
Olayın seyri
Olay merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Almanya'dan emekli olduktan sonra 1999 yılında Türkiye'ye yerleşen Koç, eşi Güllü Koç'un uzun süren hastalık sürecinin ardından geçen yıl 2 Aralık'ta hayatını kaybetmesi nedeniyle yaklaşık 25 günlük hastane ve cenaze süreciyle ilgilendi. Cenaze işlemleri sonrasında, 14 Aralık 2025'te komodindeki gizli bölmeyi kontrol eden Koç, altınların yerinde olmadığını fark etti.
Soruşturma ve ifadeler
Koç, evin anahtarının eşinin iki kardeşinde bulunduğunu ve altınların yerini yalnızca onların bildiğini belirtti. İhbar üzerine polis ekipleri adı geçen akrabaları şüpheli olarak gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde altınları almadıklarını, yerini bilmediklerini öne sürdü. Delil yetersizliği nedeniyle şüpheliler serbest bırakıldı. Yapılan incelemede, çalan kişinin eldiven kullandığı ve bu nedenle parmak izi tespit edilemediği kaydedildi.
Mağdurun anlatımı
Abdulmuttalip Koç olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Yaklaşık 1 kiloya yakın altın vardı. Eşim öldükten sonra altınları toparladım ve yerine koydum. Aradan bir hafta geçti. Biz çocuklarla birlikte mezarlığa gittik. Oradan eve döndüm. 14 Aralık 2025 günüydü. Altınlara baktığımda yerinde olmadığını fark ettim. Eşimin iki kardeşinde de evin anahtarı vardı. Altınlarımın bulunduğu yeri onlardan başka kimse bilmiyordu. Altınlar gizli bir bölmedeydi. Altınları onlara sordum ancak inkar ettiler. O gün durumu polise bildirdim. Polisler inceleme yaptı ancak maalesef çalan kişi eldiven kullanmıştı. Kimsenin parmak izi çıkmadı."
ADANA'DA EŞİ HAYATINI KAYBEDEN 88 YAŞINDAKİ GÖRME VE DUYMA ENGELLİ ADAM GİZLİ BÖLMEDEKİ YAKLAŞIK 1 KİLO ALTINININ ÇALINDIĞINI ÖNE SÜREREK POLİSE BAŞVURDU.