Adana'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 840 bin fidan dikimi
"11/11 Geleceğe Miras, Dünyaya Nefes" sloganıyla düzenlendi
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve her yıl 11 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen organizasyonda 840 bin fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik, 11 Kasım tarihinin anlamına uygun olarak "11/11 Geleceğe Miras, Dünyaya Nefes" sloganıyla yürütüldü.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, "840 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ülkemizi emanet edeceğimiz fidanlar, bugün fidanları toprakla buluşturdu. Çocuklarımız çevre bilinci, çevre duyarlılığıyla yetişiyorlar. O sebeple çok mutluyuz. 2 milyon 280 bin Adanalı var ve bu sene her bir Adanalı için 2 fidan toprakla buluşacak. Ülkemizi en iyi şekilde geliştirmemiz, işlememiz lazım" dedi.
Etkinliğe katılan öğrenciler de görüşlerini paylaştı. Yiğit Ercan (13) "Bugün burada arkadaşlarımızla fidan diktik. Çok eğlendik, ülkemizi yeşillendirmemiz lazım" derken, Farzona Kudeyva (14) "Ülkemizdeki herkesin fidan dikmesi ve ülkemizi yeşillendirmemiz gerekiyor. Bugün fidan diktik ve çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı. Belinay Can (13) ise fidan diktiği için mutlu olduğunu söyledi.
ADANA’DA, "11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ"NDE 840 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU.