Adana'da 1.166 Sahte Plaka Operasyonu
Operasyon Detayları
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki iki ikamette sahte plaka basıldığını belirledi. Tespit üzerine adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Adreslerde 1166 sahte plaka ile birlikte mühür, karekod basım cihazı, plaka presleme ve boyama makinesi ve 600 harf ve rakam kalıbı ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı.
Adli Süreç ve Görüntüler
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 1'i tutuklandı, diğer ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. KOM ekiplerinin arama ve ele geçirme işlemleri polis kamerasınca kaydedildi.
Değerlendirme
Ele geçirilen miktar ve üretimde kullanılan ekipman, sahte plaka üretiminin organize bir yapıda yürütüldüğüne dair önemli bulgular sunuyor. Operasyon, araç güvenliği ve kimlik doğrulama süreçleri açısından dikkate değer veriler ortaya koydu.
Adana'da polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 1166 sahte plaka ele geçirildi, yakalanan 3 zanlıdan 1'i tutuklandı.