Olayın özeti:
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 2014 yılında yaşanan maden faciasıyla ilgili olarak yaklaşık 8 yıldır firari olan ve hakkında 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan işletme müdürü Y.Ö., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde tespit edilerek yakalandı. Şüphelinin bulunduğu bölgeye yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda operasyon düzenlendi ve şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyon ve adli süreç:
Mersin İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından gerçekleştirilen araştırma ve operasyonlarda, firarinin saklandığı adreste yakalandığı bildirildi. Jandarmadaki ve adliyedeki işlemler tamamlandıktan sonra hükümlü Y.Ö. cezaevine sevk edildi.
Facianın geçmişi:
Maden faciası 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesine bağlı Pamuklu köyü Cenne mevkisinde meydana gelmişti. Eski bir maden ocağında biriken suların, işçilerin bulunduğu bölümü basması sonucu 18 işçi yerin yüzlerce metre altında mahsur kalmıştı. Mahsur kalan işçilerin tamamının cansız bedenine 39 gün sonra ulaşılmış; kimlik tespitleri yapıldıktan sonra cenazeler yakınları tarafından toprağa verilmişti.
KARAMAN'DA 18 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETMESİYLE SONUÇLANAN MADEN FACİASININ FİRARİ HÜKÜMLÜSÜ OLARAK 21 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASIYLA 8 YILDIR ARANAN ŞAHIS MERSİN'DE YAKALANDI.