Adalet Komisyonu'nda tasarı tartışması gerginliğe dönüştü

Adalet Komisyonu'nda 12 maddelik Terörsüz Türkiye tasarısı görüşmeleri sırasında İYİ Parti ile MHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı, oturum durdu.

Yayın Tarihi: 08.08.2026 09:58
Güncelleme Tarihi: 08.08.2026 09:58

Adalet Komisyonu'nda tasarı tartışması gerginliğe dönüştü

Adalet Komisyonu'nda tartışma

Meclis Adalet Komisyonu, Terörsüz Türkiye sürecinin hukuki altyapısını oluşturacak 12 maddelik çerçeve yasa teklifinin görüşmeleri için toplandı. Görüşmeler sırasında gerginlik yaşandı.

Tartışmanın gelişimi

Oturumda İYİ Parti Adana milletvekili Ayyüce Türkeş Taş'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi eleştirmesi üzerine MHP Sakarya milletvekili Levent Bülbül tepki gösterdi. Tartışmanın dozu artınca Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel oturuma ara verdi.

Ara sırasında yaşananlar

Verilen arada bazı danışmanların görüntü almasına AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. İYİ Parti milletvekilleri ise danışmanların kendilerini çektiğini belirtti. Bu gelişme komisyon çalışmalarında ek bir gerilim unsuru oluşturdu.

Adalet Komisyonu'ndaki Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi Kanun Teklifi görüşmeleri oturum arası sonrası da devam ediyor.

Adalet Komisyonu'nda gerginlik

Adalet Komisyonu'nda gerginlik

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.