Adalet Bakanlığı ve HSK Heyeti İzmir Adliyesi'ni Ziyaret Etti

Adalet Bakanlığı ve HSK heyeti, İzmir Adliyesi'ni ziyaret etti; projeler sunuldu, veriler paylaşıldı ve hâkim-savcılarla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yayın Tarihi: 12.05.2026 15:08
Güncelleme Tarihi: 12.05.2026 15:12

Adalet Bakanlığı ve HSK Heyeti İzmir Adliyesi'ni Ziyaret Etti

Adalet Bakanlığı ve HSK Heyeti İzmir Adliyesi'ni Ziyaret Etti

Adalet Bakan Yardımcıları Can Tuncay ve Abdullah Aydoğdu ile Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Bülent Küfüdür ve Genel Sekreter Ahmet Uğuz, İzmir Adliyesi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin başlangıcı ve karşılama

Ankara'dan gelen heyet, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Adalet Komisyonu Başkanı Onur Sert tarafından karşılandı. Program, Başsavcı Yeldan tarafından hazırlanan ve 2026 yılına ait dört ayrı katalogdan oluşan projelerin sunumuyla başladı.

Sunumlar: İzmir modeli ve istatistikler

Sunum kapsamında "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddette İzmir Modeli" tanıtıldı ve 2025 ile 2026 yıllarına ait veriler paylaşıldı. Sunumda, dosya temizlenme oranlarının %129,71 seviyesine ulaştığı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %44 artış sağlandığı ifade edildi.

Ayrıca yürütülen çalışmalar arasında yapımı devam eden İzmir Hakimevi, Ek Hizmet Binası, Bağımsızlık Köyü ve Gençlik Merkezi projeleri hakkında bilgi verildi. Sunumlarda ayrıca "Narko Kapan" operasyonları, yasa dışı bahis operasyonları ve diğer adli çalışmalara ilişkin istatistiksel analizler değerlendirildi. Akabinde heyet, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Sert'i ziyaret etti.

Hâkim ve savcılarla toplantı

Programın devamında heyet, İzmir Adliyesi Fethi Sekin Konferans Salonu'nda hâkim ve savcılarla bir araya geldi. Toplantıda Bakan Yardımcıları ile HSK Üyesi ve Genel Sekreter tarafından yargı hizmetlerine ilişkin genel değerlendirmelerde bulunularak, yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı.

Toplantıda Bakan Yardımcısı Can Tuncay, yargıda dijitalleşme sürecinin hız kazandığını vurguladı. Bakan Yardımcısı Abdullah Aydoğdu ise adalet teşkilatının en büyük gücünün insan kaynağı olduğunu belirterek personelin mesleki gelişimi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kurumsal yapının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Kapanış ve değerlendirme

Heyet, programın sonunda hâkim ve savcı yemekhanesinde düzenlenen öğle yemeğine katılarak ziyaretini tamamladı.

ADALET BAKAN YARDIMCILARI CAN TUNCAY VE ABDULLAH AYDOĞDU İLE HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU (HSK)...

ADALET BAKAN YARDIMCILARI CAN TUNCAY VE ABDULLAH AYDOĞDU İLE HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU (HSK) ÜYESİ BÜLENT KÜFÜDÜR VE GENEL SEKRETERİ AHMET UĞUZ, İZMİR ADLİYESİNİ ZİYARET ETTİ.

ANKARA'DAN GELEN HEYET, İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALİ YELDAN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ONUR SERT...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.