Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat'ta Terörsüz Türkiye Vurgusu Yaptı

Yılmaz Tunç, Tokat'ta yaptığı konuşmada, terörsüz bir Türkiye için yapılan reformlardan bahsetti.

Yayın Tarihi: 21.03.2025 15:40
Güncelleme Tarihi: 21.03.2025 16:32

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat'ta Terörsüz Türkiye Vurgusu Yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat'ta düzenlenen Artova Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'nde konuştu. Tunç, "İnşallah Türkiye'yi terörün olmadığı, terörün her türlüsünün olmadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe güvenle baktığı bir ülke olarak hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

Konuşmasında, geçiştirdikleri önemli güvenlik çalışmalarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki kararlılığı vurgulayan Tunç, terörle mücadelede elde ettikleri başarıların, Türkiye'nin huzuruna katkı sağlayacağını belirtti. "Terör örgütü silah bıraktığında, kendini feshettiğinde, 40 yıldan bu yana bu ülkenin gelişimini engelleyen terör belasından kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

Tunç, "Türkiye Yüzyılı" paradigmaları çerçevesinde, her etnik kökenden bireylerle barış içerisinde bir toplum inşa etme hedefinde olduklarını anlatırken, "Terörsüz Türkiye demek, huzurlu gelecek demektir" dedi.

Adaletin önemine de değinen Tunç, "Adalet mülkün temelidir" sözünü hatırlatarak, bağımsız yargının gerekliliğini vurguladı. Yargının, devletin sürdürülebilirliği için önemli bir unsur olduğunu söyleyen Tunç, yargı sistemini güçlendirmek için 23 yıl boyunca yapılan reformlara dikkat çekti.

Bakan Tunç, toplumsal barışın sağlanmasında adaletin tesis edilmesinin bir gereklilik olduğunu belirterek, "Adaletin tecellisi için mevzuatı yenileyerek tarafsız bir yapıda uygulanmasını sağladık. " dedi. Ayrıca, yargıda vesayetçi anlayıştan uzak durulması gerektiğini ve yargının halkın yanında yer alması gerektiğini savundu.

"Türkiye'de yargı, düzene ve milletin iradesine saygı duyan bir yapıya kavuşmuştur" diyen Tunç, 15 Temmuz darbe girişimini anılarak, darbecilere karşı hukuk devleti anlayışının en iyi şekilde işlediğini ifade etti.

Son olarak, Tunç, yargının gecikmeksizin tecellisi için çalışmalarının süreceğini ifade ederek, yeni demokratik bir anayasa hedefinin önemine değindi. "Yeni bir anayasa, toplumun kendini ifade edebileceği bir sözleşmedir" diyerek, toplum uzlaşması ekseninde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat Artova Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat Artova Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat Artova Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat Artova Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı