Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,16%
EURO
34,81 -0,15%
ALTIN
2.388,95 0,31%

Adalet Bakanı'nın 'kapatırız' tehditine DEM Parti'den yanıt: Bize parmak sallamasınlar!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “kapatırız” tehditine yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 13:42
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 13:42

Adalet Bakanı'nın 'kapatırız' tehditine DEM Parti'den yanıt: Bize parmak sallamasınlar!

DEM Parti Eş Genel Başkanları ve belediye başkanı seçilen yöneticileri, bugün parti genel merkezinde bir araya geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin sözlerinin üzerine DEM Parti’yi tehdit etmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugüne kadar kapatılan partiler olduğunu ve DEM Parti’nin de aynı muamele ile karşılaşabileceğini ifade etmişti. Terörle bir araya geldiği, terörü finansa ettiği ya da benzeri huzuru bozacak faaliyetlerde bulunması durumunda DEM Parti’nin kapatılabileceğini söyleyen Tunç, kısaca kayyım atamasını ifade etti. Ayrıca tek bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar çalışmaların devam edeceğini vurguladı. 

DEM Parti’den yanıt geldi! 

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkanları ise belediye başkanlarıyla birlikte partinin genel merkezinde bir araya geldi. Yeni dönemi planlamak üzere bir araya gelen parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sözlerine yanıt verdi. 

Tehdit siyasetinin artık sona erdiğini belirten Bakırhan, “bize parmak sallamasınlar” diyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Bize parmak sallamasınlar. Kapatma, şantaj, tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Biz ne zaman tehdit ve şantajlara boyun eğdik ki şimdi halkımız güçlü bir irade ortaya koymuşken, Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz. Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz.”

Seçim sonuçlarına dair çeşitli değerlendirmeler yapan Bakırhan, “kayyımcı zihniyet kaybetti” ifadelerini kullandı. Halkın kazandığını ve kayyımların sandığa gömüldüğünü ifade eden Bakırhan, AK Parti ve MHP iktidarına 22 yıl sonra ilk kez büyük bir yenilgi tattırıldığını kaydetti. Ayıca 31 Mart seçiminde görülen sonuçların bir değişim iradesi olduğunu vurguladı. 

Öte yandan Tülay Hatimoğulları da kadın özgürlükçü bir belediye anlayışının süreceğini kaydetti. Batı illerinde her noktada parti olarak destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca toplum yararına olmayan, kadın, işçi veya engellileri savunmayan konularda etkili bir şekilde muhalefet edeceklerini kaydetti.