DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.781.483,06 1,68%

Adalet Bakanı'ndan Kısmi Af Açıklaması: Kimleri Kapsayacak?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, infaz düzenlemesi ve kısmi af ihtimaline dair önemli açıklamalarda bulundu. Hükümlülerin beklentileri artıyor.

Yayın Tarihi: 25.02.2025 12:11
Güncelleme Tarihi: 25.02.2025 12:11

Adalet Bakanı'ndan Kısmi Af Açıklaması: Kimleri Kapsayacak?

Cezaevlerindeki binlerce mahkûm ve onların dışarıdaki milyonlarca ailesi, 2025 yılında genel af çıkıp çıkmayacağını merakla araştırıyor. Gündemin en sıcak konularından biri olan infaz düzenlemesi ve olası bir kısmi af ihtimali, bakanlıktan gelen son dakika açıklamaları ile birlikte vatandaşı heyecanlandırmış durumda.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında infaz düzenlemesi ve özellikle kısmi af iddialarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Kovid-19 salgını döneminde hayata geçirilen ve 31 Temmuz 2023 itibarıyla cezası kesinleşmiş olanları kapsayan infaz düzenlemesine dikkat çekerek, bu düzenlemenin bazı hükümlüler açısından mağduriyet yarattığını ifade etti.

Adalet Bakanı'ndan Kısmi Af Açıklaması: Kimleri Kapsayacak?

Kovid-19 düzenlemesinden, belirtilen tarihten sonra suç işleyenlerin yararlanırken, aynı durumda olup daha önce suç işlemiş olanların bu düzenlemenin dışında kalması eşitlik ilkesi açısından tartışmalara yol açtı. Bakan Tunç, bu durumla ilgili değerlendirmesini paylaşarak kısmi af fırsatının altını çizdi.

Bakan şöyle konuştu: "Suç tarihi bakımından cezaevinde bulunanlardan daha önce suç işleyenler bu düzenlemeden yararlanamadı. Onların bu konuda talepleri var. Takdir TBMM’ye ait, ancak burada eşitlik ilkesi çerçevesinde bir düzenleme yapılabilir. Bu bir af değil." Bu açıklama sonrası kısmi af, Kovid-19 düzenlemesinden yararlanamayan ve belirli suç kategorilerinde bulunan mahkûmlar için umut ışığı olabileceği vurgulandı.

Kısmi afın kimleri kapsayacağı ise en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Bakan Tunç'un eşitlik ilkesi vurgusu, Kovid-19 düzenlemesinden suç tarihi nedeniyle yararlanamayan hükümlülerin bu düzenlemeden faydalanabileceğini gösteriyor.

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun