İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı el koyma kararı aldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama soruşturması kapsamında, Beykoz Acarkent'te bulunan ve Muhammed Yarız ile Serdar Turhan adına olduğu tespit edilen ancak üçüncü kişiler üzerine kayıtlı olan toplam piyasa değeri yaklaşık 1,2 milyar TL olan 5 lüks villaya el koyma tedbiri uygulandı.
incelemelerde öne çıkan mali hareketler:
Soruşturma dosyasında yer alan MASAK raporlarının değerlendirilmesi sonucu, yüksek tutarlı üçüncü kişi transferleri, yurt dışına gönderimler, yatırım kuruluşları arasındaki mali hareketler ile yakın tarihli taşınır ve taşınmaz satışlarının, suçtan elde edilen malvarlığının devredilmesi veya azaltılmasına yönelik işlemler bakımından kuvvetli şüphe
tapudaki devir kayıtları ve tarihleri:
Soruşturma kapsamında villaların tapu kayıtları ayrıntılı şekilde incelendi. İncelemede bir villanın 27 Şubat 2026 tarihinde Mehmet Bozdağ'dan Muhammed Yarız tarafından devralındığı, daha sonra 9 Eylül 2026'da Bolkan Bekçi'ye devredildiği ve halen Bolkan Bekçi adına kayıtlı olduğu tespit edildi. Diğer kayıtlar arasında 17 Aralık 2025'te Enis Bulut'un Serdar Arslaner'den devraldığı bir villa, 25 Aralık 2025'te Ömer Bedir Çetinel'in Efes Milletlerarası Nakliyat A.Ş.'den aldığı bir villa ile 6 Ağustos 2025'te Pusula İnvest Gayrimenkul A.Ş.'nin Yeliz Işık'tan devraldığı bir taşınmaz yer aldı. Ayrıca bir villa geçmişte 10 Şubat 2025'te Esra Alkış'ın Esra Özmen'den devralması ve 17 Temmuz 2025'te KL Taahhüt İnşaat A.Ş.'ye devri gibi kayıtlar gösterdi.
villaların fiziki durumu ve değer tespiti:
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Acarkent sitesi içinde yaptığı kontrollerde, incelenen villaların büyük bölümünün tadilat aşamasında olduğu ve boş bulunduğu belirlendi. Bir villanın dış kapısının tahta bir levhayla kapatıldığı, diğerlerinin içinin eşyasız olduğu ve herhangi bir ikametin tespit edilmediği kaydedildi. Emlak ofislerinden alınan bilgiler doğrultusunda villaların değer aralıkları sırayla 8-8,5 milyon dolar, 3-3,5 milyon dolar, 5 milyon dolar, 4 milyon dolar ve 3-3,5 milyon dolar olarak bildirildi; toplamda yaklaşık 23-24,5 milyon dolar değerlendirildi. Ancak bu rakamların kesinlik kazanması için bilirkişi incelemesi gerektiği, site yönetiminde emsal satış ve kira belgelerinin bulunmadığı vurgulandı.
savcılığın talebi ve soruşturmanın kapsamı:
Savcılık, el koyma talebinde A2 numaralı villanın yanı sıra, Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. adına kayıtlı ve Serdar Turhan ile Mehmet Salih Turhan'ın bağlantılı olduğu Bursa Nilüfer'deki taşınmazın da aralarında bulunduğu malvarlığı değerlerine tedbir konulmasını istedi. Soruşturma, yalnızca mevcut mülkiyet değil geçmiş yıllardaki devir ve satış işlemleriyle bu değişikliklerin soruşturma konusu mali hareketlerle bağlantısını da kapsayacak şekilde yürütülüyor.
VİLLALAR