Abdullah Kavukcu: Önceliğimiz orta saha, ocak ayında transfer planı
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen sohbet toplantısında transfer önceliklerini ve kulüp içi gelişmeleri paylaştı. Toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Genel Sekreter Eray Yazgan de yer aldı.
Sane transferi ve genel değerlendirme
Kavukcu, Alman oyuncu Leroy Sane hakkında, "Sane’nin kariyerine bakın. Sane’yi herkes kabullendi. Herkes de kabullenmişti zaten. Tarihte olmayan bir transfer gerçekleştirdik. Ocak ayında Sane’yi aldık ama sene sonunda getirdik. Bu kalitede bir oyuncunun ocak ayında transfer edilmesi zor." ifadelerini kullandı. Kavukcu, "Yine de Galatasaray’a gelmek isteyen çok önemli oyuncular var" dedi.
Orta saha önceliği ve transfer stratejisi
Kulübün transfer önceliğini açıklayan Kavukcu, "Kesinlikle oraya transfer yapmak istiyoruz. Orta sahaya alacağımız oyuncuyu Şampiyonlar Ligi’nde 28 Ocak’tan sonra kadroya yazabiliriz." dedi. Mevcut orta saha kadrosunda Lemina ve Torreira bulunduğunu belirten Kavukcu, "Bir eksik tarafımız yok. Bizim ve hocamızın istediği orta sahayı 28 Ocak’tan önce vermiyorlar. Almak istediğimiz oyuncunun takımı da Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor." değerlendirmesini yaptı.
Kavukcu, transfer zamanlaması ve bütçe hakkında da, "2 Ocak’ta da transfer yaparız. Ben ayın 2’sinde yapacağımız transfere fazla para veremem. Bonservislerle alakalı çok büyük rakamlara çıkılıyor. Yarın bizim bir futbolcumuza gelecek rakamlara şaşıracaksınız. Osimhen’i 75 milyon Euro’ya aldık. Bugün Osimhen’i 75 milyon Euro’ya alma şansın yok." ifadelerini kullandı. Ayrıca transfer piyasasındaki değişikliklere değinerek Sane ve Osimhen transferlerinin algıyı etkilediğini belirtti.
Yusuf Demir ve Berkan Kutlu'nun durumu
Kavukcu, "Yusuf Demir de bir yabancı. Yusuf Demir ile vedalaşıyoruz, ona ilettik." diyerek oyuncu ile yolların ayrılacağını açıkladı. Berkan Kutlu ile ilgili olarakse, "Burası Berkan’ın evi. Hocam onu çok seviyor. Ben de onu çok seviyorum. Ne yazık ki bu sene 66 dakika süre bulabildi. Onu Türkiye’den isteyenler var. Berkan’ı sezon başında Espanyol’un istediği doğru. Oradan 500 bin Euro teklif geldi. Vermeyi düşünmedik. Son bir senesi kaldı zaten." ifadelerini aktardı.
GALATASARAY SPORTİF AŞ BAŞKAN VEKİLİ ABDULLAH KAVUKCU, TRANSFER ÖNCELİKLERİNİN ORTA SAHA OLDUĞUNU BELİRTEREK, İYİ BİR OYUNCUYU KADROYA DAHİL ETMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.