Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD’li Senatörlerden İsrail’e Gazze Tepkisi: Bu Keyfilik Son Bulmalı

ABD’li senatörler Jeff Merkley ve Chris Van Hollen, Gazze’ye yardım ulaştırılmasını yavaşlatan İsrail’in keyfi denetimlerini eleştirdi. Senatörler, Gazze’deki insani krizin sona ermesi için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 07.01.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 15:57

ABD’li Senatörlerden İsrail’e Gazze Tepkisi: Bu Keyfilik Son Bulmalı

ABD’li Senatörler, İsrail’in Gazze’ye Yardım Engellemesini Eleştirdi

ABD’li senatörler Jeff Merkley ve Chris Van Hollen, Gazze’ye yapılan yardımların İsrail tarafından engellendiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gazze’ye Yardım Süreci Çok Yavaş

Demokrat Partili Senatörler Jeff Merkley ve Chris Van Hollen, Gazze’ye yardım götüren Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret ettikten sonra Mısır’ın başkenti Kahire’de basın toplantısı düzenledi. İki senatör, Gazze’ye yardım ulaştırmak için daha hızlı ve kolay bir sürece ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Senatörler, yardım çalışanlarıyla konuştuklarını ve yardım malzemeleri taşıyan kamyonların sınırda haftalarca bekletildiğini öğrendiklerini aktardı. Senatörler, bu durumun hem sürecin hantal olmasından hem de İsrail’in keyfi kontrollerinden kaynaklandığını ifade etti.

Gazze’ye Girişi Reddedilen Malzemeler Var

Senatörler, Refah Sınır Kapısı’nda Gazze’ye girmesine izin verilmeyen malzemelerin tutulduğu bir depo gördüklerini söyledi. Senatörler, depoda oksijen tüpleri, jeneratörler, çadırlar ve doğum setleri gibi hayati öneme sahip malzemelerin bulunduğunu kaydetti.

Senatörler, bu malzemelerin neden reddedildiğini sorduklarında, “çadırların metal direkler taşıması, doğum setlerinde ise neşter olması” gibi gerekçeler duyduklarını bildirdi. Senatörler, ayrıca bir kamyon şoförünün kendisine kahve ikram etmesinin “sterilizasyon” kuralını bozduğu için geri gönderildiğini anlattığını da dile getirdi.

Van Hollen: Bu Keyfilik Son Bulmalı

Senatör Van Hollen, depoyu gördükten sonra yaptığı açıklamada, “Bu depo, sürecin ne kadar keyfi olduğunu gösteriyor.” dedi. Van Hollen, Gazze’ye yardım ulaştırılmasının önündeki engellerin kaldırılması ve Gazze’deki insani krizin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.