Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın Suudi Arabistan ve İsrail ziyareti öncesi bomba iddia! İsrail Refah'a saldırmayacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın bu hafta sonu Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret etmesi bekleniyor. İddialara göre, ABD'nin İsrail ile Refah'a saldırı başlatılmaması yönünde anlaşma sağladığı belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 00:00
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 00:00

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın Suudi Arabistan ve İsrail ziyareti öncesi bomba iddia! İsrail Refah'a saldırmayacak

ABD İsrail'le anlaştı iddiası: Refah'a operasyon başlatılmayacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu'da önemli temaslarda bulunmak üzere bu hafta sonu Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edecek. NTV'nin haberine göre, Beyaz Saray yönetimi, Sullivan'ın İsrail ziyareti öncesinde Refah'a geniş çaplı bir operasyon başlatılmaması konusunda İsrail hükümetiyle anlaşma sağladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına karşı olduklarını ve böyle bir saldırıyı desteklemediklerini vurguladı. Jean-Pierre, "Refah'a yönelik büyük bir askeri operasyona ilişkin endişelerimiz konusunda açık ve net olduk. Bunun doğru yol olduğuna inanmıyoruz" şeklinde konuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın, İsrailli mevkidaşıyla görüştüğü ve endişelerini önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmelerde de açıkça dile getireceği belirtildi.