DOLAR
42,82 -0,01%
EURO
50,58 -0,51%
ALTIN
6.160,01 -0,92%
BITCOIN
3.751.079,89 0,89%

ABD Tarım Bakanlığı, gıda güvenliği raporunun yayınını durdurdu

ABD Tarım Bakanlığı, raporun "gereksiz, maliyetli, siyasallaştırılmış ve alakasız çalışmalar" olduğu gerekçesiyle gıda güvenliği raporunu yayımlamayı durdurdu.

Yayın Tarihi: 22.09.2025 09:43
Güncelleme Tarihi: 22.09.2025 09:43

ABD Tarım Bakanlığı, gıda güvenliği raporunun yayınını durdurdu

ABD Tarım Bakanlığı, gıda güvenliği raporunun yayınını durdurdu

Bakanlık, raporu "korku salmaktan başka bir işe yaramadığı" ve "siyasallaştırılmış" olarak nitelendirdi

ABD Tarım Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kurumun uzun süredir yayımladığı gıda güvenliği raporunun bundan sonra yayımlanmayacağı duyuruldu.

Açıklamada söz konusu raporun "gereksiz, maliyetli, siyasallaştırılmış ve alakasız çalışmalar" olduğu ve "korku salmaktan başka bir işe yaramadığı" gerekçesiyle yayının sonlandırıldığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, raporun kökenine atıf yaparak, çalışmanın Eski ABD Başkanı Bill Clinton döneminde sosyal yardım ödeneklerinin artırılmasını desteklemek amacıyla başlatıldığı ve artık "öznel ve liberal bir iddiadan öteye geçemediği" değerlendirmesinin yapıldığını aktardı.

Açıklamada ayrıca, "Gıda güvensizliğinin yaygınlığındaki eğilimler, 2019-2023 yılları arasında Ek Beslenme Yardım Programı (SNAP) harcamalarında %87'lik bir artışa rağmen neredeyse hiç değişmedi." ifadesine yer verildi.

Tarım Bakanlığı, raporun yayımlanmasını sonlandırırken kurumun bundan sonra yasal gerekliliklere öncelik vermeye ve gerektiğinde elindeki daha güncel ve doğru veri setlerini kullanmaya devam edeceği ni vurguladı.

Yapılan açıklama, bakanlığın raporun içeriksel değerine ilişkin eleştirilerini ve veri kullanımına ilişkin kararını özetlemektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı