Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD Senatörü Bob Menendez'in rüşvet ve yolsuzluk davası başladı

ABD Senatörü Bob Menendez'in rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla başlayan dava süreci detaylıca inceleniyor.

Yayın Tarihi: 13.05.2024 21:54
Güncelleme Tarihi: 13.05.2024 21:54

ABD Senatörü Bob Menendez'in rüşvet ve yolsuzluk davası başladı

Rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan ABD'li Senatör Menendez'in yargılanmasına başlandı

ABD Senatörü Bob Menendez hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla başlayan dava süreci New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde jüri seçimiyle başladı. Eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olan Menendez'in yargılanmasında 16 ayrı suçlama yer alıyor ve sürecin 5 ila 7 hafta sürmesi bekleniyor.

Jüri seçimi ve diğer prosedürlerin ardından açılış konuşmalarına geçilecek olan mahkemede, Menendez'in savunması ve iddiaların detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. 70 yaşındaki senatör, hakkındaki suçlamaları reddederek masum olduğunu iddia etmişti.

Menendez hakkındaki iddialar arasında siyasi çıkar karşılığında geniş bir rüşvet planına dahil olmak ve çeşitli yolsuzluklar bulunuyor. Menendez'in ilişkileri ve Kongre'deki etkisiyle ilgili detaylar, iddianamede dikkat çekmişti.

Bu süreçte, Menendez'in siyasi pozisyonunu kullanarak çıkar sağlamak ve çeşitli yabancı ülkelerle ilişkileri, davanın merkezinde yer alıyor. Menendez'in Türkiye karşıtlığı ve ABD-Türkiye ilişkilerindeki duruşu da dava sürecinde önemli bir rol oynuyor.

Küba kökenli bir ailenin oğlu olan Menendez'in geleceği ise Kongre seçimlerine etki edecek gibi görünüyor. Kasım ayında yapılacak seçimlere Demokrat Parti'den aday olmayacağını açıklayan Menendez'in, bağımsız olarak seçimlere katılıp katılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.