ABD'nin Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Kellogg, Kiev'deki tren istasyonunda ABD'nin Kiev Büyükelçisi Bridget A. Brink tarafından karşılandı.
Kellogg, burada yaptığı konuşmada, Kiev'e Ukrayna tarafının görüşlerini dinlemek için geldiğini vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'ya gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Kellogg, "Güvenlik garantilerine olan ihtiyacın farkındayız. Misyonumun bir parçası da dinlemektir. Daha sonra ABD'ye geri döneceğim ve Başkan Donald Trump ile görüşüp doğru karar aldığımızdan emin olacağım," dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise daha önce yaptığı açıklamada, Kellogg ile cephe hattında incelemelerde bulunmak istediğini ifade etmişti.