Bist 100
10.233,25 0%
DOLAR
32,3 -0,12%
EURO
34,83 0,03%
ALTIN
2.396,84 0,64%

ABD’nin İsrail desteğine karşı çıkan yüzlerce kişi gözaltına alındı!

ABD’nin İsrail’i desteklemesine karşı çıkan yüzden fazla kişi gözaltına alındı. ABD Senatosu tarafından onaylanan silah ve para yardımı, Yahudi ve ABD'li çok sayıda katılımcı tarafından protesto edildi.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 11:44
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 11:44

ABD’nin İsrail desteğine karşı çıkan yüzlerce kişi gözaltına alındı!

ABD’de bir grup, ülkenin İsrail’e silah ve mühimmat desteğine karşı gösteri düzenledi. New York’ta bir senatörün evinin önünde gösteri düzenleyen sivil grup, ABD Senatosu’nun İsrail’e milyarlarca dolarlık yardım paketini onaylamasını protesto etti. Yahudi aktivistlerin de yer aldığı İsrail karşıtı grup, Senatör Chuck Schumer'in evinin önünde gösteri düzenledi. 

Protestonun Yuhdilerin Hamursuz (Peşah) bayramına denk gelmesi nedeniyle protestoya katılanlar, acil ateşkes ve İsrail’e silah satışına son verilmesine dair sloganların yazılı olduğu tişörtler giydi. Ayrıca katılımcılar, Senatör Schumer’e İsrail’e silah satmaması çağrısında bulundu. Gösteri sırasında ise New York caddelerini trafiğe kapatıldı. 

Olay yerine ihbar üzerine New York Polis Departmanı (NYPD) gelirken, göstericilerin trafiğe kapattıkları yolu açmaya karşı direnmeleri üzerine 100’den fazla protestocu gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde Yahudi katılımcıların da kelepçeyle olay yerinden uzaklaştırıldığı dikkat çekti. NYPD ise gözaltına aldığı hiçbir protestocuya dair açıklama yapmadı. 

ABD Senatosu ne yaptı? 

Alınan bilgilere göre ABD Senatosu, Ukrayna’ya 61 milyar dolar ve İsrail’e de 26 milyar dolarlık askeri yardımı onayladı. Toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketi onaylanarak Beyaz Saray’a gönderilirken, protestocular onayın ardından gösteri düzenledi.