ABD'nin Müdahalesi: İran'a Saldırı Hakkında Yeni İddialar
İsrail'in İran'a muhtemel saldırıları ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Kanal 13'te yer alan habere göre, ABD yönetimi, Tel Aviv'den İran'a yapacağı olası saldırıyı yumuşatmasını istiyor. Bu iddia, adı gizli tutulan kaynaklara dayanıyor.
Lübnan'daki Saldırılara Hız Verin
Washington'un isteği sadece İran ile sınırlı değil; aynı zamanda İsrail'den Lübnan'daki kara operasyonlarının hızlandırılması da talep edildi.
İsrail'in Planı Hazır mı?
Öte yandan, Kanal 12 televizyonu, İsrail’in İran'a olası bir saldırı planının tamamlandığını ve bunun birkaç gün içinde gerçekleşebileceğini öne sürdü. Haberde, Tel Aviv'in gerçekleştireceği saldırı sonrası İran'ın hemen karşılık vermesinin beklendiği ifade edildi.
İran'ın Geçmişteki Saldırısı
Bu bağlamda hatırlanması gereken önemli bir olay, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yaptığı füze saldırısıydı. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık verileceğini bildirmişti. Ancak, her iki haberle ilgili olarak İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.