Suriye, enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir adım atarak, ABD'li 20 Solar Energy LLC şirketi ile iki güneş enerjisi santrali kurulması için anlaşma imzaladı. Bu bilgi, Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA) tarafından duyuruldu.
Anlaşma çerçevesinde, Suriye Elektrik İletim ve Dağıtım Kurumu ile 20 Solar Energy LLC arasında iki güneş enerjisi santrali inşa edilmesi için bir mutabakat zaptı imzalandı. İlk santral, enerji depolama bataryası olmaksızın 100 megavat kapasite ile inşa edilecekken, ikinci santral enerji depolama bataryaları ile birlikte yine 100 megavat kapasiteye sahip olacak.
Her iki santralin inşa edileceği yerlerin belirlenmesi, ABD'li şirket ile Suriye Elektrik İletim ve Dağıtım Kurumu arasında ortak koordinasyon yoluyla gerçekleştirilecektir.