ABD'li Eski İstihbaratçı, Kongre Üyelerine Sert Eleştiriler Yöneltti
ABD’li eski istihbaratçı ve asker Josephine Guilbeau, ABD'nin İsrail’e verdiği koşulsuz desteğe yönelik sert eleştirilerde bulundu. Guilbeau, ABD Kongresinde düzenlenen bir oturumda, ülkesinin Gazze’deki durumu nedeniyle uluslararası düzeyde sorumluluk taşıdığını ifade etti.
Kongre'nin Gazze'ye Yönelik Politikası
Guilbeau, Temsilciler Meclisi Gazi İşleri Komitesinde yaptığı açıklamada, "ABD Kongresi Gazze’deki bu soykırıma suç ortağı oluyor. 17 yıllık bir gazi ve istihbarat subayı olarak, Amerikan değerlerini ve ulusal güvenliğimizi yok edişinizi izliyorum." dedi.
İsrail'in Gazze'deki Eylemleri ve Eleştiri
Oturum sırasında ayağa kalkarak Kongre üyelerine hitap eden Guilbeau, "İsrail çocukları diri diri yakıyor. Bir yıldır bu durumu izliyorum. Gazilere ve Amerikan değerlerine değer vermiyorsunuz. Bu ülkeyi yok ediyorsunuz. Hepinizden utanıyorum." şeklinde konuştu.
Guilbeau'nun Medya ile Görüşmesi
Guilbeau, oturum sırasında güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılmasının ardından, dışarıda bekleyen medya mensuplarına da açıklamalar yaptı. Kongre'nin milyarlarca doları İsrail'e aktardığını, ancak gazilere gereken desteği sağlayamadığını vurguladı.
Eski asker, "Gaziler olarak sesimizi yükseltip 'Artık yeter' deme zamanı. Kongrenin şu anda yaptıklarından ülkemizi kurtarmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.