DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.681,12 -0,25%

ABD, İsrail'in Filistinli Gençle İlgili Soruşturma Talep Etti

ABD Büyükelçisi Huckabee, İsrail'in saldırısında kaybettiği Filistinli genç için etkili bir soruşturma istedi.

Yayın Tarihi: 15.07.2025 22:52
Güncelleme Tarihi: 15.07.2025 22:52

ABD, İsrail'in Filistinli Gençle İlgili Soruşturma Talep Etti

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, 20 yaşındaki ABD vatandaşı Sayf Musallat'ın Batı Şeria'daki bir saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma talep ettiklerini duyurdu.

Huckabee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Musallat'ın ailesini ziyaret ettiği sırada darp edilerek öldürüldüğünü belirtti. Genç Filistinlinin ölümünden sorumlu tutulan İsrailli askerler için etkin bir soruşturma yürütülmesini talep eden Huckabee, "Bu suç ve terör eyleminin hesabı sorulmalıdır. Sayf henüz 20 yaşındaydı." ifadelerini kullandı.

Filistin toprakları üzerinde tartışmalı olan saldırı, 11 Temmuz tarihinde Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Sincil beldesinde gerçekleşti. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Musallat, İsrail askerlerinin saldırısı sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetti.

Ailesi, saldırıdan sonra ambulansın olay yerine ulaşmasına engel olunduğunu ve Musallat'ın daha sonra hastane yolunda yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Ayrıca, 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar sonrası, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda dikkat çeker şekilde artış yaşandığı bildirilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı