ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem'den tam seyahat yasağı önerisi
Noem'in açıklamaları
ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü belirterek bazı ülkelere tam seyahat yasağı uygulanmasını önerdi.
Noem paylaşımında, ‘Ülkemizi katiller, sülükler ve her şeye hakkı olduğunu sanan bağımlılarla dolduran her lanet ülkeye tam seyahat yasağı uygulanmasını öneriyorum’ ifadelerini kullandı.
Arka plan
Açıklama, ABD’de 2 Ulusal Muhafız askerine silahlı saldırı düzenleyen şüphelinin Afgan uyruklu olduğunun tespit edilmesinin ardından başlayan göçmenlik politikası tartışmaları sürerken geldi.
Noem paylaşımında ayrıca, ülkenin kan, ter ve özgürlük sevgisi üzerine inşa edildiğini hatırlatarak yabancı kişilerin ABD kahramanlarını öldürmesini, vergileri sömürmesini ve Amerikalıların haklarını gasp etmesini istemediklerini vurguladı. ‘Onları istemiyoruz. Tek birini bile.’
Trump'ın paylaşımı
ABD Başkanı Donald Trump, Noem’in gönderisini alıntılayarak kendi sosyal medya platformu Truth'dan paylaştı. Tartışmalar kamuoyunda sürüyor.
ABD İÇ GÜVENLİK BAKANI KRİSTİ NOEM’DEN ABD’YE SEYAHAT YASAĞI ÖNERİSİ