DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.373,28 -0,19%

ABD Hükümeti Intel'in yüzde 10 Hissesini Aldı, Ticaret Bakanı Lutnick Duyurdu

Ticaret Bakanı Howard Lutnick, hükümetin yarı iletken üreticisi Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu; yetkililer bunun ekonomik büyüme ve teknolojik üstünlük sağlayacağını belirtiyor.

Yayın Tarihi: 22.08.2025 23:58
Güncelleme Tarihi: 22.08.2025 23:58

ABD Hükümeti Intel'in yüzde 10 Hissesini Aldı, Ticaret Bakanı Lutnick Duyurdu

ABD Hükümeti Intel'in yüzde 10 Hissesini Aldı, Ticaret Bakanı Lutnick Duyurdu

Kamu yatırımının hedefleri ve yetkililerin açıklamaları

ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, hükümetin yarı iletken üreticisi Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını açıkladı.

Lutnick, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "ABD artık büyük Amerikan teknoloji şirketlerimizden biri olan Intel'in yüzde 10'una sahip." ifadelerini kullandı.

Lutnick, anlaşmayı "tarihi" olarak nitelendirdi ve bunun yarı iletkenler alanında ABD'nin liderliğini güçlendireceğini, ülke ekonomisini büyüteceğini ve Amerika'nın teknolojik üstünlüğünü güvence altına almaya yardımcı olacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump da Oval Ofis'te düzenlenen bir etkinlikte, yarı iletken üreticisi Intel'in hükümete yüzde 10 oranında hisse vermeyi kabul ettiğini kaydetti. Trump, Intel'in rakiplerine kıyasla geride kaldığına işaret ederek, konuyu Intel Üst Yöneticisi (CEO) Lip-Bu Tan ile geçen hafta yaptığı görüşmede gündeme getirdiğini anlattı.

Yetkililerin açıklamalarına göre, bu adım kamu yatırımının teknoloji sektöründe doğrudan pay sahibi olma yönündeki yaklaşımının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Resmi ifadeler, söz konusu hissenin yarı iletken üretiminde ülke liderliğini destekleyerek ekonomik büyüme ve teknolojik güvence sağlamayı hedeflediğini vurguluyor.

Yetkililerin açıklamalarında öne çıkan noktalar, anlaşmanın "tarihi" nitelendirilmesi ve hükümetin stratejik sektörlerdeki rolünü güçlendirme amacıdır; bu çerçevede ilgili tarafların ilerleyen süreçte atacağı adımlar ve uygulama detayları takip edilecektir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı