Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,26 -0,01%
EURO
34,68 -0,1%
ALTIN
2.382,4 -0,25%

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görev alan asker soykırımın durması için kendini yaktı!

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif olarak görev aldığı belirlenen bir asker, kendini İsrail Washington Büyükelçiliği önünde yaktı...

Yayın Tarihi: 26.02.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 09:53

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görev alan asker soykırımın durması için kendini yaktı!

İsrail’in Washington Büyükelçiliği’nin önünde kendini ateşe veren kişinin ABD askeri olduğu ortaya çıktı. 

İsrail’de yaşanan olayda, Washington Büyükelçiliği önünde bir erkek kendini yaktı! Alınan bilgilere göre ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif olarak görev alan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, büyükelçiliğin önünde kendini ateşe verdi. Kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüler sosyal medyada gündem olurken, askerin İsrail soykırımına tepki olarak kendini yaktığı öğrenildi. 

Yayılan görüntülerde kamuflaj kıyafet giyen Bushnell, "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim” ifadelerini kullanarak kendini yaktı. İsrail’in Washington Büyükelçiliği’nin önüne kadar yürüyen ABD askeri konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: 

"Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin, işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil.” 

Filistin’e özgürlük diye bağırdı! 

Yürüyerek büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döktü. Daha sonra ise kendini ateşe verdi… Bu sırada üst üste nefesi kesilene kadar “Filistin’e özgürlük” diye bağıran ABD askeri, yanmaya devam etti…O sırada büyükelçilik polisinin gelerek “size yardımcı olabilir miyim?” Dediği duyulurken, askerin “yere yat” şeklindeki sözleri duyuldu. Bir diğer polis ise kendini yakan asker karşısında “silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var” dedi. 

Washington İtfaiye ve Acil Sağlık Hizmeti yetkililerinden edinilen bilgilere göre ihbar yerel saatle 13.00 civarında gelirken, "Olay yerine ulaştığımızda, üniformalı gizli servis personeli tarafından yangının söndürüldüğünü gördük” açıklaması yapıldı. 

Durumu kritik! 

Kendini ateşe veren ABD Hava Kuvvetleri askerinin bölge hastanesine kaldırıldığı ve ağır yaraları nedeniyle durumunun kritik olduğu öğrenildi. Hastane ilk etapta bu kişinin bilgilerini açıklamazken, sosyal medyada yayılan video sonrası kendini yakan şahsın asker olduğu ortaya çıktı.