ABD'de işsizlik maaşı başvurularına ilişkin son veriler, 15 Mart ile biten haftada başvuru sayısının bir önceki haftaya göre 2 bin kişilik artış gösterdiğini ortaya koydu. İlk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı 223 bine çıkarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, analizler, işsizlik maaşı başvuru sayısının bu dönemde 224 bin olacağı yönündeydi. Ancak, veriler 223 bin olarak kaydedildi. Önceki haftanın başvuru sayısı da 220 binden 221 bine revize edildi.
Geçen haftanın 4 haftalık ortalaması ise 227 bin olarak kaydedildi ve bu da 750 kişinin işsizlik maaşı başvurularında artış yaşandığı anlamına geliyor. Ayrıca, devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı, 8 Mart ile biten haftada 33 bin artışla 1 milyon 892 bine ulaşmış durumda.