ABD Büyük Tunb Adası'nı vurdu

CENTCOM, Hürmüz Boğazı girişindeki Büyük Tunb Adası'ndaki kıyı savunma sistemleri ve füze üslerini hedef aldığını; operasyon 90 dakika sürdü, 2 gemi rotası değiştirildi.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 16:55
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 16:55

ABD Büyük Tunb Adası'nı vurdu

ABD Büyük Tunb Adası'nı vurdu

Operasyon ve hedefler

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik yürütülen saldırı dalgası kapsamında Hürmüz Boğazı girişinde yer alan Büyük Tunb Adası'nın hedef alındığını açıkladı.

CENTCOM, TSİ 13.00'te başlatılan ve TSİ 14.30'da sona eren son saldırı dalgasının 90 dakika sürdüğünü bildirdi. Açıklamada, bu süre içinde adadaki kıyı savunma sistemleri ile seyir füze depolama ve fırlatma üslerine hassas mühimmatla saldırılar düzenlendiği belirtildi.

CENTCOM, bu saldırıların "İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere saldırı kapasitesini daha da zayıflattığını" vurguladı ve operasyonla ilgili görüntülerin paylaşıldığını açıkladı.

Deniz ablukası ve gemi yönlendirmesi

Açıklamada ayrıca, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının beşinci günde devam ettiği, ve "17 saat önce İran limanlarına yönelik yeniden başlatılan deniz ablukasından bu yana" ABD güçlerinin ablukayı aşmaya çalışan 2 ticari gemiyi başka rotaya yönlendirdiği kaydedildi. CENTCOM, ABD ordusunun kurallara tam uyumun sağlanması için tetikte ve hazır durumda olmaya devam ettiğini belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik başlatılan son saldırı dalgasında...

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik başlatılan son saldırı dalgasında Hürmüz Boğazı girişindeki Büyük Tunb Adası'nın vurulduğunu açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.