Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,05%
EURO
35,15 0,09%
ALTIN
2.488,19 1,4%

ABD bir ilke imza attı! İsrail'e bomba sevkiyatı durduruldu!

Abluka altındaki Refah kentinde Filistinlilere karşı kullanılmasından endişelenen ABD, İsrail'e bomba sevkiyatını durdurdu.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 10:01
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 10:01

ABD bir ilke imza attı! İsrail'e bomba sevkiyatı durduruldu!

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’den son gelişmeler gelmeye devam ediyor! İsrail’in dün Refah’ta başlattığı saldırılar sonrası ABD, bir ilke imza attı. Yapılan açıklamalarda ABD, Refah kentine saldırılardan endişe duyması nedeniyle bomba sevkiyatının durdurulduğu aktarıldı. 

İsrail’in dün Refah’a saldırı başlatmasının ardından ABD’den ilk adım geldi. Refah’a saldırıyı desteklemediklerini daha önce de dile getiren ABD, Beyaz Saray’dan açıklama yaptı. Joe Biden yönetimi, Refah’taki kara operasyonunda kullanılabileceği endişeleriyle bomba sevkiyatının ertelendiğini duyurdu. 

2000 ve 500 kilogramlık bombalardan oluşan sevkiyat geçen hafta durdurulurken, ABD, 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda ilk kez silah sevkiyatını erteledi. Refah operasyonuna dair endişelerini dile getiren ABD, Hamas’ın hedefleneceği alternatif yöntemleri önerdi. Hatta öyle ki bunun için son aylarda üst düzey İsrailli yetkililerle bir çift sanal toplantı da düzenlendi. 

Biden yönetiminin üst düzey yetkilileri, The Times of Israel’e açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin devam edeceğini ancak Beyaz Saray’ın endişelerini yeterince aktarmadığını kaydetti. İsrailli liderlerin Refah’ta kullanılabilecek silahların İsrail’e transferinin incelendiği de duyuruldu.