Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

ABD artık kripto para madencilerinin enerji kullanımlarını rapor edecek!

ABD hükümeti bundan sonra büyük kripto para madencilerinin enerji kullanımlarını rapor etmelerini talep ediyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 08.02.2024 14:00
Güncelleme Tarihi: 08.02.2024 14:00

ABD artık kripto para madencilerinin enerji kullanımlarını rapor edecek!

ABD hükümeti, yakın zamanda, Enerji Bilgi İdaresi'nden yapılan bir açıklamasıyla, büyük kripto para madenciliği işlemlerinin elektrik kullanımını rapor etmesini zorunlu hale getireceğini açıkladı. Bu, sektörün ABD’nin elektrik şebekeleri için bir tehdit yaratabileceğine ve iklim değişikliğinin etkilerini hızlandırabileceğine ilişkin tedirginliklerden sonra geldi.

Bu doğrultuda Enerji Bilgi İdaresi, (EIA) ABD'de çalışan 137 belirlenmiş ticari kripto para madencisini kapsama aldı. Bu işlemler, ulusal enerji kullanımının yaklaşık yüzde 2,3'üne denk geliyor. Bu da senede 90 terawatt-saat anlamına geliyor. Bu durum Finlandiya, Belçika ve Şili'nin aynı zaman diliminde kullandığından daha çok olduğu anlamına geliyor.

Küresel çaptaki kripto madencileri geçen sene Avustralya kadar elektrik harcaması yaptı. Bu, hiçbir pratik uygulaması olmayan Shiba Inu markalı internet ücreti konusunda çok fazla enerji demek oluyor.

kripto

TÜM BİTCOİN'İN YAKLAŞIK YÜZDE 38'İ ABD’DEN ÇIKARILDI

Veri toplama bu hafta start alırken anket, piyasanın artan istekleri ve ABD’nin hangi bölgelerinin en büyük kripto üretim yerleri olduğuna ilişkin bir fikir vermeyi ve bu sayede daha sonra politikayı güncelleştirmeyi hedefliyor. EIA, 2020'de yüzde 3,4 olan tüm Bitcoin'in yaklaşık yüzde 38'inin ABD'de çıkarıldığını keşfetti.

EIA, anketin arkasında daha çok detay veren bir raporda, "ABD’de kripto para madenciliği yükseldiği sürece, işin enerji yoğun doğası ve ABD elektrik enerjisi piyasası üzerindeki etkilerine yönelik tedirginlikler yoğunlaştı” diye konuştu. EIA, büyük kripto madenciliği işlemlerinin en yoğun dönemlerde elektrik şebekesini zora sokabileceğini, ortalama tüketiciler için daha yüksek enerji fiyatlarını zorlayabileceğini ve enerjiye yönelik karbondioksit emisyonlarını negatif etkileyebileceğini ifade etti. Küresel çapta üretilen elektriğin çoğu fosil yakıtların yakılması ile sağlanıyor. Ayrıca bu süreç atmosfere karbondioksit salınımına sebep oluyor.