ABD Açık'ta son 4'e kalan isimler
Sezonun son grand slam'i ABD Açık New York'ta devam ediyor. Turnuvada çeyrek final maçlarını kazanan iki üst düzey isim Carlos Alcaraz ve Jessica Pegula, yarı finale yükseldi.
Carlos Alcaraz — Jiri Lehecka
İkinci seribaşı Carlos Alcaraz, Çek raket Jiri Lehecka (20) ile karşılaştı. Maç, 1 saat 56 dakika sürdü ve Alcaraz rakibini 6-4, 6-2, 6-4'lük setlerle 3-0 yendi. Bu sonuçla Alcaraz, kariyerinin 9. grand slam yarı finaline yükselirken, turnuva boyunca hâlen set kaybetmedi.
Alcaraz, yarı finalde Novak Djokovic–Taylor Fritz maçının galibiyle eşleşecek.
Jessica Pegula — Barbora Krejcikova
Tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Jessica Pegula, dünya klasmanının 62 numarası Barbora Krejcikova'yı 6-3'lük setlerle yenerek son 4 isim arasına kaldı. Geçen yılın finalisti olan Pegula, yarı finalde Aryna Sabalenka–Marketa Vondrousova eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
Değerlendirme
Her iki oyuncunun da kortta gösterdiği form, turnuvanın son aşamalarında iddialı olduklarını gösteriyor. Alcaraz'ın set kaybetmeden ilerlemesi ve Pegula'nın geçen yılki final performansını tekrarlama potansiyeli, yarı finallerin yüksek rekabet vaat ettiğini işaret ediyor.