Bist 100
10.209,73 0%
DOLAR
32,3 -0,15%
EURO
34,8 -0,08%
ALTIN
2.401,84 0,85%

ABB Başkanı Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

ABB Başkanı Mansur Yavaş ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'da basına kapalı olarak yaklaşık 35 dakikalık bir görüşme yaptı.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 14:39

ABB Başkanı Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşme yaptı. Yavaş ile Steinmeier, Almanya ile Türkiye diplomatik ilişkileri nedeniyle bir araya geldi. 

Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’ünü yılı dolayısıyla yurda gelen Frank-Walter Steinmeier, Mansur Yavaş ile Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde bir araya geldi. Basına kapalı olarak yaklaşık 35 dakikalık bir görüşme yapan Steinmeier, Mansur Yavaş’a seçimlerdeki başarısı nedeniyle tebriklerini iletti. 

Avrupa Birliği ile ilişkilerden ekonomi ve dünyada devam eden savaşlara değinen Steinmeier, tüm Almanya’da seçimlerin dikkatle takip edildiğini ve Mansur Yavaş’ın başarısının ülke çapında bilindiğini aktardı. Mansur Yavaş ise görüşmeye dair çeşitli değerlendirmeler yaptı. 

Steinmeier ile İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadıklarını söyleyen Yavaş, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın Türkiye’ye etkilerinden bahsedildi. Bir diğer yandan Avrupa Birliği ile olan ilişkileri de değerlendirdiklerini belirten Yavaş, öğrenci ve iş insanlarının yaşadığı vize problemini dile getirdiğini kaydetti. Son olarak ise şunları ekledi: 

“Bu kadarlık bir konuşma oldu. Kendilerine seçimle ilgili bilgiler verdik."