Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABB adayı Turgut Altınok İstiklal Marşı'nı yanlış okudu

AK Parti'nin ABB adayı Turgut Altınok canlı yayında İstiklal Marşı'nı yanlış okudu.

Yayın Tarihi: 04.03.2024 10:26
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 10:26

ABB adayı Turgut Altınok İstiklal Marşı'nı yanlış okudu

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Adayı Turgut Altınok, Mehmet Akif Ersoy’un programında İstiklal Marşı’nı yanlış okudu. 

Önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yer alan ve daha sonra AK Parti’ye geçtiğini duyuran ABB Başkan adayı Turgut Altınok, Habertürk kanalarında Mehmet Akif Ersoy’un kanalına konuk oldu. 

Marşın yazarı ile aynı ismi taşıyan Ersoy’un moderatörlük görevini üstlendiği canlı yayında Altınok, İstiklal Marşı’nı yanlış okudu. Turgut Altınok’un İstiklal Marşı’nın 6’ıncı kıtasını şöyle oldu:

“Bastığın yerleri toprak deyip geçme tanı atanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlu şehitsin alsan da dünyaları, verme bu cennet vatanı…” 

turgut altınok

Marşı yanlış okumuş olsa da programda yer alan izleyiciler Turgut Altınok’u alkışladı. Turgut Altınok’la birlikte programa katılan diğer bir konuk ise Sinan Akçıl’dı. 

Programda Turgut Altınok’un İstiklal Marşı’nı yanlış okuması sosyal medyada eleştirilere sebep olurken, marşın doğrusu da paylaşıldı. İste İstiklal Marşı’nın 6’ıncı kıtasının doğru hali: 

“Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme, tanı,


Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.


Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı,


Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.”