Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

ABB adayı 600 dairenin 'Turgut Altınok' ismine kayıtlı olmadığını ispatladı!

Cumhur İttifakı'nın ABB adayı Turgut Altınok, "kendi ismine" kayıtlı 600 adet dairesi olmadığına dair belge sundu.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 16:10

ABB adayı 600 dairenin 'Turgut Altınok' ismine kayıtlı olmadığını ispatladı!

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesinin bulunmadığına dair belge sundu. 

Mansur Yavaş’ın mal varlıklarını açıklaması, bunun üzerine tüm siyasilerden bunu talep etmesiyle birlikte Turgut Altınok da mal varlığını açıklamıştı. Bunun ardından Mansur Yavaş, Turgut Altınok’un Antalya’da 600 adet dairesi olduğunu öner sürmüş, Turgut Altınok’un kız kardeşi de babalarından kalan kooperatif hisselerinin de beyan edilmediğini eklemişti. 

Bunun üzerine Cumhur İttifakı’nın ABB adayı Altınok, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden bir belge aldığını açıkladı. Yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: 

"Bu iftirayı ve yalanı atan gazetecilerin şerefleri ve onuru varsa özür dilemeliler. Sayın Yavaş'ın da zerre onuru var ise istifa etmesi gerekir. Bu istifa etmesini gerektirecek ve yalanlayan devletimizin resmi belgesidir." 

Mansur Yavaş’ın söylemlerinin “yalan, çamur, iftira” olduğunu belirten Turgut Altınok, Keçiören’de seçim otobüsünden vatandaşları selamlayarak açıklama yaptı. 

İşte o belge: 

turgut altınok

Kalan malların bir çoğunun 1994 yılında belediye başkanı olmadan önce ailesinden kaldığını söyleyen Altınok, Yavaş’ın bu iddiaları savunmasına tepki gösterdi. 

Hukuki süreç başlattı! 

Turgut Altınok, Antalya ve ilçelerinde kendi ismine var olan dairelerin tüm bilgilerini almak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaptığını aktardı. Gelen yanıtta da TAKBİS sistemi üzerinde Antalya sınırlarında bir gayrimenkul kaydı olmadığını yazan raporu gösterdi.  

Mansur Yavaş Londra'daki evin hesabını verdi! 

Öte yandan Mansur Yavaş’ın kızının Londra’daki evine dair konuşan ve Mansur Yavaş’ın bu evin hesabını veremeyeceğini iddia eden Altınok, başka bir gayrimenkule daha dikkat çekti. 

Mansur Yavaş’ın şu anda oturduğu evin 25 milyon liralık olduğu ve başkan olduktan sonra evi satın aldığını iddia eden Altınok, belediye başkanlığı ile iki ev almayacağın savundu. 

Diğer yandan Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün Londra’daki evin mortgage kredisi ile alındığını ve 32 yıl vadeli olduğunu gösteren belgeleri yayımlamıştı.