DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,17 -0,03%
ALTIN
5.957,25 -1,01%
BITCOIN
3.836.365,73 -1,34%

Abant ve yaylaları karla kaplandı: Abant Gölü Milli Parkı'nda 5–10 cm örtü

Bolu'da Abant Gölü Milli Parkı ve çevresinde sabah başlayan sağanak, yüksek kesimlerde kar yağışına döndü; göl çevresinde 5 cm, yüksek noktalarda 10 cm'e ulaştı.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 11:42
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 11:42

Abant ve yaylaları karla kaplandı: Abant Gölü Milli Parkı'nda 5–10 cm örtü

Abant ve çevresi beyaza büründü

Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Bolu’daki Abant Gölü Milli Parkı ile çevresindeki yaylalarda kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan sağanak, öğleye doğru yerini kara bıraktı; bölge yeniden kış manzaralarına kavuştu.

Yağışın seyri ve etkilediği alanlar

Yağışla birlikte Pelitözü, Çepni, Örencik, Samat ve Sarıyar yaylaları beyaz örtüyle kaplandı. Doğal güzellikleriyle dört mevsim ziyaretçi çeken bölge, yağışın ardından özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar görüntüsü sundu.

Kar kalınlığı ve yol görünümü

Abant Gölü çevresinde ölçülen kar kalınlığı 5 santimetre olarak kaydedilirken, gölün üst kısımlarındaki yüksek noktalarda örtü yer yer 10 santimetre'ye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte Mudurnu-Abant yol güzergahı da beyaz bir örtüyle kaplandı ve bölgede kartpostallık manzaralar oluştu.

Gözlemler, yağışın özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdığını ve bölgedeki peyzajın kış görünümüne döndüğünü gösteriyor. Ziyaretçiler için görsel açıdan dikkat çekici görüntüler oluşurken, kar örtüsü bölgenin doğal dokusunu yeniden öne çıkardı.

BOLU’NUN DOĞA HARİKASI ABANT BÖLGESİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU. PELİTÖZÜ, ÇEPNİ, ÖRENCİK, SAMAT VE...

BOLU’NUN DOĞA HARİKASI ABANT BÖLGESİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU. PELİTÖZÜ, ÇEPNİ, ÖRENCİK, SAMAT VE SARIYAR YAYLALARI BEYAZA BÜRÜNÜRKEN, ABANT GÖLÜ ÇEVRESİNDE KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETREYE ULAŞTI.

BOLU’NUN DOĞA HARİKASI ABANT BÖLGESİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU. PELİTÖZÜ, ÇEPNİ, ÖRENCİK, SAMAT VE...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.