A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD maçı öncesi son idmanı yaptı
Hazırlıklar Bangkok'ta tamamlandı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland'da düzenlenen 2025 FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde oynayacağı ABD maçı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.
Antrenman, Bangkok'taki Huamark Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Milli takım çalışmasına basın mensuplarına açık olan ilk 20 dakikada ısınma hareketleriyle başlandı; ardından oyuncular gruplara ayrılarak top çalışmalarıyla hazırlıklarını sürdürdü.
Basına kapalı bölümde ise teknik ekip tarafından maçın taktik planlamasına yoğunlaşıldığı bildirildi. Bu bölüm, rakibin oyun tarzına yönelik hazırlık ve takımın saha içi uyumunu pekiştirmeye yönelik çalışma içeriyordu.
Millilerin ABD ile karşılaşması yarın TSİ 16.30'da başlayacak. Turnuvadaki ilerleyiş açısından bu maçın önemi büyük; takımın maçı kazanması halinde yarı finalde, Türk başantrenör Ferhat Akbaş'ın çalıştırdığı Japonya ile eşleşmesi söz konusu olacak.
Basına açık antrenmanın sınırlı tutulması ve son bölümün taktik ağırlıklı geçmesi, teknik ekibin rakibe yönelik özel hazırlıklara öncelik verdiğini gösteriyor. Bu yaklaşım, turnuvada kritik eşleşmeler öncesinde takımın psikolojik ve taktiksel hazırlığını güçlendirmeyi hedefliyor.
Milli takımın son antrenman düzeni ve taktik çalışmasının içeriği, teknik heyetin maça dair net bir stratejiyle sahaya çıkma niyetinde olduğunu işaret ediyor.