DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.914,56 0,08%

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'na Katılıyor

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda Fransa ve İsveç ile karşılaşacak. Maçlar Litvanya'da düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 08.04.2025 12:55
Güncelleme Tarihi: 08.04.2025 12:55

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'na Katılıyor

A Milli Kadın Tenis Takımı, Fransa ve İsveç ile karşı karşıya geleceği Billie Jean King Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi Grup 1 maçları için yarın Litvanya'da sahaya çıkacak.

Takımımız, Çağla Büyükakçay, Zeynep Sönmez, İpek Öz, Ayla Aksu ve Deniz Dilek’den oluşuyor ve başkent Vilnius'taki SEB Arena'da mücadele edecek. Organize edilen etkinlikte toplam 13 takım, 4 grup halinde yer alacak.

A Milli Takım, mücadele ettiği A Grubu'nda, maçlarına TSİ 12.00'de başlayacak.

İlk olarak yarın Fransa ile karşılaşacak. Fransa'nın kadrosunda Varvara Gracheva, Caroline Garcia, Diane Parry, Clara Burel ve Alize Cornet yer alıyor. 10 Nisan Perşembe günü ise takımımız, İsveç ile mücadele edecek. İsveç’in kadrosunda ise Rebecca Peterson, Nellie Taraba Wallberg, Lisa Zaar, Linea Bajraliu ve Lea Nilsson bulunuyor.

Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar, çapraz eşleşme yöntemiyle yükselebilirken, son sırada kalan takımlar düşmeme play-off’larına katılacak. Yükselme serilerini kazanan 4 takım, 2026 Billie Jean King Kupası Elemeleri’ne katılma hakkı elde edecek. Düşmeme serilerinde kaybeden 2 takım ise gelecek sezon Avrupa/Afrika Bölgesi Grup 2’de mücadele etmeye devam edecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı