DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.844.474,51 0,25%

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan maçıyla Bursa'da 10. kez sahaya çıkıyor

A Milli Takım, 2026 Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 5. maçında Bulgaristan ile Bursa'da Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda karşılaşacak; bu kentteki 10. maç olacak.

Yayın Tarihi: 14.11.2025 10:09
Güncelleme Tarihi: 14.11.2025 10:09

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan maçıyla Bursa'da 10. kez sahaya çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan maçıyla Bursa'da 10. kez sahaya çıkıyor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 5. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00'de Bursa'da bulunan Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda Bulgaristan ile karşılaşacak.

Bursa'daki geçmiş ve istatistikler

Ay-yıldızlılar, Bursa'da bugüne kadar 6'sı resmi, 3'ü özel olmak üzere toplam 9 müsabakaya çıktı. Söz konusu mücadelelerde milliler 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşma ile Bursa'daki maç sayısı 10 olacak.

A Milli Takım, 2016 yılından itibaren Bursaspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stadyumda 2. kez oynayacak. Ay-yıldızlılar daha önce 28 Mart 2023 tarihinde 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde burada Hırvatistan ile karşılaşmış ve rakibine 2-0 yenilmişti. Bulgaristan maçı, takımın Bursa'da oynayacağı ilk maçın üzerinden 963 gün sonra gerçekleşecek.

Bursa'da kaydedilen önemli sonuçlar

Bursa'da oynanan müsabakalar arasında 1998 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Hollanda'ya karşı alınan 1-0lık galibiyet, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya'yı 1-0 mağlup etme ve İrlanda Cumhuriyeti'ni play-off turunda geçerek 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası biletini alma gibi önemli sonuçlar bulunuyor.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN KARŞILAŞMASIYLA BURSA'DA 10. MAÇINA ÇIKACAK.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN KARŞILAŞMASIYLA BURSA'DA 10. MAÇINA ÇIKACAK.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN KARŞILAŞMASIYLA BURSA'DA 10. MAÇINA ÇIKACAK.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.