61 yıl sonra memleketine getirilen şehit Onbaşı Duran Öztürk Tokat'ta toprağa verildi

Iğdır'da 1965'te şehit olan Onbaşı Duran Öztürk'ün naaşı ve mezar taşı 61 yıl sonra Tokat'ın Yazıtaşı köyüne getirilerek askeri törenle defnedildi.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 13:13
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 13:29

61 yıl sonra memleketine getirilen şehit Onbaşı Duran Öztürk Tokat'ta toprağa verildi

61 yıl sonra memleketine getirilen şehit Onbaşı Duran Öztürk Tokat'ta toprağa verildi

Iğdır'da 1965 yılında askerlik görevi sırasında şehit olan Onbaşı Duran Öztürk'ün naaşı ve mezar taşı, 61 yıl sonra memleketi Tokat'a getirildi. Şehidin naaşı, yapılan girişimler sonucu Yazıtaşı köyüne nakledilerek askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Öztürk, maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun yıllar kimsesizler mezarlığı'nda kaldı. Yapılan çalışmalar neticesinde naaşıyla birlikte Iğdır'daki mezar taşının da getirildiği ve yeni kabrinin başına yerleştirildiği bildirildi.

Tören ve katılımcılar

Törene protokol üyeleri, askeri erkan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende dualar edilmesi ve mezar taşının yerine konulmasıyla duygusal anlar yaşandı; şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun açıklaması

Halit Öztürk: "61 yıl sonra hem sevinçliyim hem de hüzünlüyüm. Valimiz ve komutanlarımıza çok teşekkür ederim, hepsinden Allah razı olsun. Bundan daha mutlu bir şey yoktur, olamaz da."

Kızının sözleri

Keziban Öztürk: "Bir babam olduğunu yeni bildim. Uzak yerdeydi gidip gelemiyorduk. Allah herkesten razı olsun."

Torununun görüşü

Ahmet Çınar Öztürk: "Ben şehit torunuyum. Öncelikle Jandarma Alay Komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Bir ziyaret esnasında durumumuzdan bahsetmiştik, o da sağ olsun yardımcı oldu. Mutluyuz ve huzurluyuz. Allah devletimize zeval vermesin."

61 yıl sonra memleket toprağına kavuşan şehit için düzenlenen tören, yapılan duaların ardından sonlandırıldı.

ŞEHİDİN OĞLU HALİT ÖZTÜRK VE ŞEHİDİN KIZI KEZİBAN ÖZTÜRK

ŞEHİDİN OĞLU HALİT ÖZTÜRK VE ŞEHİDİN KIZI KEZİBAN ÖZTÜRK

IĞDIR’DA 61 YIL BOYUNCA KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA BULUNAN ŞEHİT ONBAŞI DURAN ÖZTÜRK’ÜN NAAŞIYLA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.