Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,22 -0,11%
EURO
34,93 0,17%
ALTIN
2.432,72 0,51%

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazananlar belli oldu! Ödül töreni yapıldı

Başkent İstanbul'da düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda heyecan dolu anlar yaşandı. İşte unutulmaz ödül töreni ve sporcuların duygusal açıklamaları...

Yayın Tarihi: 28.04.2024 15:09
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 15:09

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu kazananlar belli oldu! Ödül töreni yapıldı

Başkent İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, zafer dolu anlar ve unutulmaz ödül töreniyle sona erdi. Beşiktaş Meydanı'ndan başlayan yarış, yağmur ve dolu yağışıyla birlikte başladı. Ancak, organizasyon komitesi tarafından alınan kararla etap nötralize edildi ve sporcuların güvenliği sağlandı.

Yarışın nötralize olmasına rağmen, sporcular parkur boyunca bir araya gelerek el ele bitiş çizgisini geçti. İstanbul-İstanbul etabının para ödülü ise hayır kurumuna bağışlandı. Genel klasmanda birinci olan Bike Aid takımından Alman bisikletçi Vinzent Dorn ve sprint klasmanında birinci olan Danimarkalı Tobias Andresen, ödüllerini devlet yetkililerinden aldı.

Ödül töreninde, genel klasman birincisi Dsm-Firmenich PostNL takımından Hollandalı Frank van den Broek, turkuaz mayonun sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, başarılarından dolayı sporcuları tebrik etti ve ödüllerini takdim etti.

Törende konuşan Bakan Bak, Türkiye'nin turizm potansiyelini bisiklet turuyla tanıttıklarını belirterek, sporun önemine vurgu yaptı. Ayrıca, tip-1 diyabetli sporcuları bünyesinde barındıran Novo Nordisk takımından David Lozano da duygusal bir konuşma yaparak, diyabetli bireylere ilham olma misyonlarını vurguladı.

Tur Direktörü Ömer Faruk Besli ise organizasyonun başarısını ve emeğini anlatarak, gelecek yıllarda daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını ifade etti.