54 ilde sosyal medyada suç örgütlerini övücü paylaşımlar nedeniyle 258 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanlığı açıklaması
İçişleri Bakanlığı, 54 ilde sosyal medya platformları üzerinden tetikçi ve suç örgütlerini övücü paylaşım yapan 258 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince yürütüldü.
Açıklamada, yakalanan şüphelilerin iletişim platformlarında oluşturulan gruplar vasıtasıyla tetikçi temin etme ya da tetikçilik işi yapmaya yönelik paylaşımlar gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Şüphelilerin ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret ve örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptıkları, örgütsel faaliyetlerini duyurmayı amaçladıkları kaydedildi.
Bakanlık açıklamasında, suç örgütleri arası husumet ve rekabetin sosyal medya mecralarına taşınmaya çalışıldığı, suç faaliyetlerinin normal olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığı ve sosyal medyayı araç olarak kullanarak örgüte yeni eleman kazandırma çabalarının tespit edildiği belirtildi.
Bakanlık açıklamasında bu tespitlere yer verildi.
54 ilde sosyal medyada suç örgütlerini övücü paylaşımlarda bulunan 258 şüpheli yakalandı