
Mersin'de 4. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu
Mersin'de bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, 646 sporcunun katılımıyla başladı. Maraton, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize ediliyor ve başlangıç işareti Erdemli İlçesi'nde bulunan Kızkalesi Sahili'nde verildi.
Uluslararası Katılım
Bu yılki maratona Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Letonya, Hollanda, Tacikistan, Rusya ve Ukrayna'dan atletler katılıyor. Katılımcılar, 10 kilometrelik Kızkalesi, 33 kilometrelik Lamos ve 53 kilometrelik Kilikya ultra parkurunda koşacaklar.
Tarihi Parkurlar
Maraton parkurlarında Kızkalesi'nin yanı sıra Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Kanlı Divane Ören Yeri ve Adam Kayalar Kabartmaları gibi önemli tarihi alanlar yer alıyor. Bu yönüyle Kilikya Ultra Maratonu, spor tutkunlarının yanısıra tarihi ve kültürel mirası keşfetmek isteyenler için de eşsiz bir fırsat sunuyor.
Mersin'de bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, 646 sporcunun katılımıyla başladı.
Mersin'de bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, 646 sporcunun katılımıyla başladı.