Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,46 -0,07%
EURO
35,18 0,32%
ALTIN
2.375,43 -2,1%

4 Türk kadın ressamın eserleri Paris'te YEE sergisinde!

Fransa başkenti Paris’te, 4 Türk kadın ressamın eserlerinin bulunduğu sergi açıldı!

Yayın Tarihi: 09.03.2024 10:14
Güncelleme Tarihi: 09.03.2024 10:14

4 Türk kadın ressamın eserleri Paris'te YEE sergisinde!

Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserleri sergilendi! YEE’nin ev sahipliği yaptığı sergide Melek Art, Suzan Ay, Zeliha Bozoğlu ve Figen Beğen’in eserlerinin yer aldığı sergi, Türk ve Fransız tüm sanatseverlerin beğenisini kazandı. 

paris

Sergiye Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Celine Aydın da katılırken, “Kadınların Işığında” isimli fotoğraf sergisi de gösterime sunuldu. Mehmet Aslan’ın küratörlüğünü yaptığı sergide Türk kadın fotoğrafçıların eserleri yer aldı. 

paris

Aynı zamanda eserlerin sahibi ressamların da sergiye katıldığı kaydedilirken, “Gelecekten-Geleceğe" temalı portre çalışmaları bir hayli beğenildi. Anadolu kadınlarının dantel ve kanaviçelerini kullanarak bir tablo tasvir eden Zeliha Bozoğlu’nun Yörük Kızı isimli eseri de sergiye yer aldı. Küçük bir kız çocuğunun yer aldığı tablo sergide ilgi görürken, Melek Art’ın renkli tuvalleri dikkat çekti. 

paris sergi

Çiçek motifleri ve boncukları canlı renklerle kullanan ressam Art, 36 yıldır farklı sergilerde birçok kez kendine yer buldu. Figen Beğen ise sergideki tablolarından Mevlana Celaleddin Rumi’den esinlendiğini kaydetti.

fransa paris YEE sergi

 Tablolardaki aşık kuşlar ise oldukça beğenildi. Son olarak Suzan Ay’ın da yer aldığı sergide 3 boyutlu eserler sergilendi.